Skövling, ett hot mot flatlöss? Del 1

Utopiresors första följetong.

En artikelserie som belyser ett relativt okänt hot mot vår planet. Detta har av någon anledning hamnat lite i skuggan av debatten om växthuseffekten. Jag gillar värme å sol, hatar snö och nånting inom mig pirrar lite förväntansfullt när de värsta ovädren, de som får heta... namn, drar fram över landet och ger mig en anledning att skjuta upp allt möjligt så som möten, inställelser och mitt jobb.
När kollektivtrafiken havererar firar jag genom att halsa explorer och förfalska utsläppsrätter som jag säljer till industrier runt om i landet.

Kör bil! Andvänd...släpp ut koldioxid och gör allt det som omdanar vår planet till en varmare, gosigare och lite mer oberäknelig plats. Ingen kan göra allt men alla kan göra nått!

Viva la grandioso warmingos el global! Viva force majour! Viva introducera naturliga bestånd högpotent sativa i sverige när här blir varmare. VAMOS!

Nu snackar vi flatlöss, jag tycker lite synd om dom. Del1:

Jag har länge varit djupt emotionellt engagerad i flatlusens allt svårare situation.

Efter omfattande fältstudier har jag dragit slutsatsen att flatlusen likt så många andra djur får svårare och svårare att hitta naturliga habitat som passar deras behov. De naturliga betesmarker och lekplatser som är nödvändiga för artens överlevnad blir helt enkelt ett allt ovanligare inslag i..deras habitat, typ.


Emelie

Någon har sett ditt innersta jag.

Nogon har sett förbi det du valt att framhäva och upptäckt det där lilla som du burit med dig så länge, kanske sedan du var barn.

Det ligger djupt inom dig tillsammans med de minnen som fick dig att sluta framhäva det trots att din inre röst talar om för dig att det är något bra.

Det är klart att det tittar fram ibland, kanske bara när du är ensam eller tittar fram lite av misstag, när du inte orkar annat än att vara dig själv i nära vänners sällskap men du håller det i strama tyglar och ser noga till att det inte blir tongivande.

Det finns alltid med dig för det tillhör ditt innersta jag och någonstans är du alltid medveten om det men du har inte vågat låta det blomma ut.

Det kan vara något litet, det kan vara något stort. Antagligen påverkar det dig mer än du tror.

Helt plötsligt får någon syn på det och framhåller det i all sin nakna sårbarhet.


 

 

Jag har sett något hos dig.

Jag har hittat något där jag inte förväntade mig att finna det. Likt så många har jag inte sett förbi det uppenbara. Det som du alltid får höra och som du är van vid att folk lägger märke till.

 

När jag väl fick syn på det var det nästan det enda jag såg och jag kommer naturligtvis aldrig se dig med samma ögon igen. Jag letade inte efter det men när jag väl upptäckte det så var det så enkelt och självklart. Klyshigt nästan. Naturligtvis var det precis vad jag sökte, jag var bara upptagen med att leta efter annat.

Jag kommer aldrig se dig med samma ögon eftersom du har blivit en helt annan person.

 

Många tror nog att du är liten och ömtålig. Du har varit med om så mycket. Din livsväg har kantats av vassa taggar men det är inte tur som gjort att du klarat dig såhär långt. Jag tror inte du behövt bryta några taggar för att klara dig själv heller även om jag inte för en sekund tvivlar på att du hade kunnat göra det. Du är inte den som bryter taggar.

Det har du aldrig tvingats till eftersom ingen tagg, när allt ställts på sin spets, klarat av att sticka dig ordentligt eller tvingat dig att bryta taggen. Dom har inte klarat av det, dom har sett något glimma till och vikt undan istället.

Visst har du lämnats när en tagg vikt undan men det har alltid funnits någon där att ge dig kärlek och värme, det är ingen slump.

 

Du har utsatts för så mycket hårt och ändå är du så mjuk.

Det har varit nära men i sista sekund har något från ditt inre glimmat till... En skymt av något vackert för en kort sekund men länge nog. Ingen kan skada något så vackert...

Nästan ingen.

Du har varit nära att klara det själv, när mörkret tätnar omkringen än ser man inte sin egen skönhet men den fanns där för andra att se och en som såg räckte ut en hjälpande hand.

En kärleksfull hjälpande hand kan göra riktigt jävla ont ibland men utan din inre skönhet och kärlek så hade den inte funnits där. Det hade varit värre.

 

Jag beundrar ditt mod. Att du vågar ge så mycket kärlek är en gåta.

Återhållsam med ytligare ting, blyg och sluten.

Du har alltid haft mycket kärlek att ge, därför har du fått det tillbaka.

Därför är du så vansinnigt vacker.


Helt Plötsligt för någon syn på det som man slutit sig kring så länge. Allting står still och sårbarheten blir total.

Jag ser det, jag vill att alla skall se det.

Mest av allt vill jag naturligtvis att du själv skall se det, att skuld å svek skall rinna bort så du vågar vara så lycklig som du förtjänar.


Vänta lite här nu, var det inte något om nåt typ .....spel man skulle....elle game? Vasarru, orange? Ja sånna grejer känns ju typ viktiga... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Shit vad man kan vara ute å cykla ibland.


Övertalning

Jag och en god vän satt en kväll och diskuterade livet.
Vi satt på varsin stol vid hans dator och slösurfade på diverse forum samtidigt.

Plötsligt slutade scrollandet och mina ögon fastnar på en bild av hypnotisk skönhet.
En andvändare på forumet i fråga hade den goda smaken att pryda sina inlägg med en avatar föreställande ett par kvinnobröst som gungade.
Ett uttryck av sjösjuk skönhet.

5 minuter senare har jag tröttnat och transen bryts automatiskt. Så reagerar jag alltid på tjejer eller delar av tjejer som bara är snygga.
Woha, sa jag. Inte illa.
Njaaee, säger min vän som har huvudet lite på sned och fortfarande tittar på skärmen, det är från roma.
Va!? Hon?
Huh? Nejnej, jag kollade på halsduken.
Jag gav honom en örfil.

Då sa han att det fanns en ännu bättre avatar.
Han började söka medans mina tankar vandrade omkring...cocacolaflaskor, sportbilar....
Former.
Just som en glasklar insikt börjar utkristallisera sig i mina annars så röriga hullerombullertankar så skär frustrerade halvord genom mitt huvud och jag slits tillbaka till verkligheten.

Vaffanhan...hanhar....menvarför, hur kunde han? JÄVLA SVIN!
Vad? frågar jag.
Han har bytt ut den, avataren, den är borta!

Vi började genast formulera en skrivelse till personen bakom andvändarnamnet jag glömt på forumet jag inte vill nämna.
En vädjan.
Vi andvände alla förhandlingstekniker vi kännde till och när vi efter 10 minuter gemensamt slit var färdiga hade vi åstadkommig följande stycke högstående diplomatisk konst:


Vi önskar att du inte får någon tårta på din födelsedag!!!! Att tidningsbudet glömmer att lämna tidningen till dig!!!! Att din hund får gallsten!!!!

Att den enda gången din flickvän fantiserar om dig är när hon knullar med din bästa polare!!!! Att batterierna på din butplug tar slut!!!! Att du får sur mjöl och fel kebabsås!!!! Hoppas dina blommor slutar svara när du pratar med dem!!!! Hoppas du får dåliga E!!!! Att metallicaskivan hakar sig precis före ditt favoritsolo!!!! Hoppas att det finns en rolig förklaring till att du ser ut som din svåger!!! Hoppas dina ickeläkta navelsträngssår börjar vara!!!! Att du åker fast för fejklegg första dejten med din drömtjej - när du är 25 år!!!! Att du får ont i huvudet av huvudvärk !!! Att du hittar en halv fluga i din soppa!!!!! Hoppas alla dina power plants är herrar!!! Att ditt medlemskort i bamseklubben går sönder av en för hård bit kola!!!! Att kolabiten visar sig vara tjack!!!! Hoppas att du får en bad hair day!!!! Hoppas du skickar ditt erotiska SMS fel!!! Hoppas din påhittade flickvänn dumpar dig för din Nalle!!!! Hoppas din mamma kommer in i rummet när du har en trekant med din påhittade flickvänn och nallen!!! Att din mamma tillslut märker av dina självmordssignaler men inte orkar bry sig!!!! Att du tappar byxorna när det är jättekallt ute och du har badat i kallt vatten!!! Att internet dör när du ska bjuda tre pund för ett par coola hightops på ebay!!! Hoppas nike slutar tillverka sockiplast i just din storlek!!! Hoppas att det blir jätteute att vara dig!!! Hoppas någon pallar dina äpplen!!! Hoppas någon pissar på din garageuppfart!!!! Hoppas det blir nollgradigt och du halkar på pissfläcken!!! Hoppas du har kvar syltmackan i handen men tappar hela syltburken!!!! Hoppas armbandsuret samtidigt som du håller i din sista öl!!! Hoppas din mäsk oxideras!!! Hoppas Laleh dissar dig i kvällsöppet!!!! Hoppas markoolio gör en sommarplåga om dissen!!!!

Eller så fixar du bara tillbaka din gamla avatar så man kan dra en strypronk när man kommer hem såhär packad och inte orkar leta upp adressen till free6.com.

chockelatroll!

Jag å lillpöjken stekte pannkakor.
Precis helt nyss.

Han sitter å äter dom nu, pannkakor med lite för mycket mjöl som inte var utvispat ordentligt.
Små vita klumpar av mjöl. Med smält choklad på.

Medans jag stekta pankakorna smälte jag lite choklad i ett litet vattenbad.
Hade ingen jordgubbssylt.
Det var tur.
Grabben satt på arbetsbänken bredvid mig å småpratar sådär som barn och pensionärer gör ibland.
Plötsligt hör jag:
Chokladtroll!
Detta väckte min nyfikenhet.
Jag: Vad sa du?
Han: Chokladtroll?
Jag: Vad är det?
Han: Dom äter massa massa massa chokela hela tiiiiden. All chockelaah ätej dom opp!
Jag: Oj då! Var bor dom?
Han: Opp på väggarna!.......å på golvet.

Ni har blivit varnade, se upp (och ner) för chockelahtrollen!mmm

Jag satt å läste en massa konstiga ord..
Först trodde jag att jag löste fel men jag insåg snart att så inte var fallet.
Trots att alla tecken tydde på motsatsen så var det uppenbart att en hel del ord i mitt tidigare inlägg inte är stavade med samma bokstäver som dom vanligen stavas.
Inget fel med det.
Kanske var jag ivrig när jag skrev, för att jag hade en känsla och därför inte brydde mig om vilka tangenter jag egentligen tryckte på.
Kanske tyckte jag då att jag stavade rätt och alla andra stavade fel.
Jag vill inte ändra något som väl är skrivet bara för att det är annorlunda.

Förövrigt tror jag att jag ser ut som en drake när jag blåser rök ur näsan.
Det är en matnyttig färdighet.
Om man vill skrämma barn.
Vilket man vill.

Utopiresor

ytterligare ett försök att skriva med kontinuitet.
En blog.
Jag har alltid haft ett behov av att skriva.
Att utrycka mina tankar, känslor och att utveckla mitt skrivande.
Behovet har varit konstant men dess styrka har varierat våldsamt.
Vid sällsynta tillfällen har det varit så starkt, förstår ni, så att det tagit sig vissa uttryck...
Det har förekommit, i ytterst sällsynta fall att jag vidtagit åtgärder för att tillfredställa behovet.

Det är oftast så i min värld att tankar förblir tankar...
Nu har dock en tanke förvandlats till något, en blog.
Det är lite magiskt nästan, eller vaffan jag ser det som ett mindre mirakel.
Visst var det coolt när jesus gick på vatten för tvåtusen år sedan men jag tycker faktiskt att den meriten är lite gammal nu.
Jag kan göra saker av tankar.
Förövrigt finns det roligare fördmedel om man nu känner sig tvingad att korsa hav.
Jag har för attt nämna ett exempel knullat mig till norge i hytten på en färja.
Jesus hade nog kännt sig ganska ensam om han gått förbi på utsidan och sett oss genom fönstret.
Han kanske rentav hade gått så långt så han hade börjat lyssna på panic at the disco samtidigt som han appliserade ögonskugga med en hand vars svartmålade naglar inte klippts på månader eftersom han ändå inte riskerade att riva insidan av ett kvinnosköte med dom.

Det är förövrigt en av anledningarna till att jag är så noga med att klippa mina naglar så ofta. Blir man inbjuden till någons lya är det ju lite respektlöst att riva sönder tapeterna det första man gör menar jag.
Dessutom rotar jag sällan runt i ett kvinnosköte för att tillfredställa mina fingrar....
Inte gör jag det för att jag letar efter något heller. Det gjorde jag i början på min fittrotarkarriär men jag hittade det ganska snabbt.

Nej, jag tror inte jesus hade blivit så knäckt av det, han var tydligen ganska van att inte få ligga och efter att han hämtat sig från krocken med svallvågen efter färjan kunde han åtminstone förvandla vattnet i lungorna till vin å slå världsrekord i att bli asfull fort.
Sen är det bara att återuppstå från den dödliga alkoholförgiftningen, gå hem till nån polare å garva åt youtube filmen: "Jesus ägd av knullbåtens svallvåg". Om inte en enda av färjans resenärer filmat och publiserat det på youtube vid det laget hade han åtminstone haft ett modernt mirakel att addera till sitt CV. Det hade grabbarna på facebook gruppen "lärjungarna" säkert gillat att kedjebreva runt på folks funwalls med löfte om evigt liv och frälsning för dom som skickade det till minst 5 polare och hot om skärselden för dom som lät bli.

Jag förväntar mig inte att mitt mirakel leder till att folk går å betalar pengar för att se inramade bögporrbilder av mig om 2000 år även om jag är säker nog i min sexualitet för att tycka att det hade vart coolt, förutsatt att jag fått vara död i 2000 år först.
Jag är bara glad att jag för en gångs skull fått tummen ur och låtit en tanke leda till en handling, det är inte alltid så lätt för mig. Jag försöker inte impa på nån här men jag tycker det är viktigt att credda mig själv för detta.
Den första som felsurfar in på min blog är troligtvis en sån där präktig jävel som tar tag i allt viktigt först och leker sen. Han blir säkert lika impad som den där vattenspindeln i mellanöstern blev för tvåtusen år sedan när han håll på att krocka med en skenhelig fot mitt under sin joggingrunda.

Jag inser nu att det är ganska löjligt att försöka passa in jesus i nutid. Han har inte här att göra. Menar inte att han inte är välkommen, han får väl söka assyl som alla andra. Kanske inte är helt enkelt att hitta ett giltigt skäl när man kommer från himlen, sällan man ser nyhetsbilder på amerikanska underklasskids som lustmördar barn å skendränker änglar i himlen. Jag tror nog han hade löst det ändå. Är man guds son kan man säkert lära sig photoshop asfort så det fixar han,

Sen är det bara att sätta igång med att försöka bli korsfest som falsk profet. En å annan hade säkert kräddat honom för att han vågar tro på sig själv för ingen annan hade gjort det. Vi har svårt att tro på saker utan hårdisk eller bluetooth.
Det hade nog inte blivit nått kors, med lite tur så hade han fått ett recept på risperdal efter ett år i en vårdkö. Jag är ingen expert på reinkarnation men jag tror inte man kan återuppstå från det.
Tillslut hade han hamnat i nån bar å försökt impa på småbrudar genom att förvandla vatten till vin å det hade säkert vart kul.
Ett par månader.
Sedan hade han tröttnat på den typen av brudar som går på sån skit och insett att detta är ingen plats för goda människor. Likt de flesta män mellan 15 och 44 hade han valt självmord som en sista utväg.
Men han är ju jesus och trycket att bli ihågkommen efter sin död hade berövat honom möjligheten att göra det ensam.
Han har ju slussats genom psykvården vid det här laget så det bästa är vansinnesdåd. Det sa i allafall nöjesjournalisten som försökte köpa kola av honom i tron att han var björn borg förra helgen.

Visst kan man tycka att det är en tragisk scen som utspelar sig när "frälsaren" utlöser bomb-bältet på RFSL's huvudkontor men han borde nog läst bibeln en extra gång.
Då hade han sluppit en jävligt pinsam situation.
Pinsam kanske var fel ord, situationer blir ju bara pinsamma om man själv tycker det är pinsamt och sånt handlar mycket om självsäkerhet.
Jag hade i alla fall skämts som en hund när jag återuppstog på den brottsplatsen.
fan va pinsamt!

Nästa gång tänkte jag berätta hur jag lyckas bibehålla min positiva inställning till allt och hur det berikar mitt liv.
Chip chip.
RSS 2.0